Дете изчезна в гората край Радомир, откриха го след 2 часа

4-годишно дете от украински произход е изчезнало в гората край Радомир, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Перник.

Сигналът е подаден в 15 часа на тел. 112. От Областната дирекция на МВР в Перник уточниха, че се работи по случая и към момента няма допълнителна информация.

Според bTV украинското семейство е било на разходка до параклис край хижа „Орлите“. Родителите влезли, за да запалят свещ, а момченцето останало отвън. Когато излезли след няколко минути от детето вече нямало и следа.

В издирвателната операция участват служители на Областната дирекция на МВР, както и служители на Планинската спасителна служба.

Детето е намерено след 2 часа, съобщиха от кметството в Радомир.

През октомври 2022 г. 12-годишният Александър от Перник, когото повече от седмица издирваха институции и доброволци, беше намерен край Радомир. Сашко изчезна на 11 ноември при разходка в местната планина Голо бърдо. В мащабната акция по издирването му се включиха служители на МВР, планински спасители и над 9000 доброволци.

Четири месеца по-късно заключението на разследващите стано ясно – Сашко е оцелял в планината, като се е хранил с шипки, ябълки и трева. Успявал е да си намери и вода. Тъй като е с аутизъм, и досега Александър не може да обясни какво точно е преживял,уточнява dir.bg.

Четете още

Избор на редактора