Четирима загинаха при жп катастрофа в Чехия

В Пардубице, близо до новопостроената спирка в центъра на града, преди полунощ в сряда нощен експрес се блъсна челно в товарен влак. Четирима души са загинали, други 22-ма са ранени, съобщава idnes.cz.

Все още не е възможно да се спекулира за причините за инцидента, министърът на транспорта Мартин Купка.

В изявление пожарникарите в Пардубице потвърдиха смъртта на четирима души. Освен това 22 души бяха транспортирани до болници в Пардубице, Хрудим и Храдец Кралове.

Сблъсъкът се разследва от железопътната инспекция, която изпрати осем следователи да разследват сблъсъка. Причините и обстоятелствата за произшествието също ще се изясняват от криминалисти.

Катастрофата е станала след единадесет часа вечерта. Според пожарникарите около 300 души са пътували в експресния RegioJet. Първият вагон е напълно унищожен. Товарният влак е бил с 21 вагона и е бил дълъг над половин километър.

Районът около инцидента беше отцепен и имаше десетки автомобили на Интегрираната спасителна система. Според тяхната говорителка Алена Кисиала парамедиците са имали осем екипа за спешна помощ и хеликоптер на място и е имало повече от 60 пожарникари, каза командирът на спешната помощ Павел Бер пред репортери.

Четете още

Избор на редактора