Бойко Рашков ще съди прокуратурата, проверява го за пране на пари

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков се закани да съди прокуратурата заради проверка за пране на пари, която по-рано през деня държавното обвинение съобщи, че е образувало, пише „Сега“.

В съобщението на пресцентъра на прокуратурата Рашков не е споменат поименно, говори се само, че става дума за бивш вътрешен министър и настоящ депутат.

Обясненията в съобщението обаче водят към подгряващи публикации от последните 24 часа в близък до прокуратурата сайт, замесващи името на Рашков.

Останалите двама в парламента, които отговарят на условието да са бивши вътрешни министри, са Младен Маринов и Христо Терзийски от ГЕРБ. И двамата обявиха, че не се разпознават в съобщението на прокуратурата.

„Не съм извършвал каквото и да е престъпление. Отговарям само на изискването да съм бивш вътрешен министър и депутат“, коментира и Рашков пред bTV.

Прокуратурата обясни съобщението си с „журналистически запитвания във връзка с разпространена информация в средствата за масово осведомяване за евентуално извършено престъпление против правосъдието и против финансовата система от бивш министър на вътрешните работи и настоящ народен представител“.

Четете още

Избор на редактора