Глобиха английския премиер за шофиране без колан

Британската полиция глоби министър-председателя Риши Сунак, защото е шофирал без да е поставил предпазния колан, докато е снимал видеоклип за социалните мрежи.

Полицията на Ланкашир заяви по-рано в Twitter без да споменава името на министър-председателя: „Днес издадохме условно предложение за фиксирана глоба на 42-годишен мъж от Лондон“.

Фиксираното наказание означава, че Сунак може да плати глоба, за да избегне съдебно заседание. В изявлението на Даунинг стрийт се казва, че премиерът „напълно приема, че това е било грешка, и се е извинил“. „Той, разбира се, ще се съобрази с фиксираната глоба“, се казва в съобщението.

Би Би Си съобщи, че глобата за неизползване на предпазен колан е 100 паунда (124 долара). Ако случаят стигне до съда, Сунак може да плати до 500 паунда.

Във видеото, изготвено за разпространение в каналите на Сунак в социалните медии, лидерът на консерваторите без колан говори от задната седалка на движещ се автомобил за политиките си за стимулиране на растежа по време на пътуване до Ланкашир в северната част на Англия.

РЕКЛАМАspot_img