47% одобряват кабинет с втория мандат

47% одобряват постигнатото споразумение за управление между ГЕРБ-СДС и „Продържаваме промяната – Демократична България“. Това става ясно от проучване на „Алфа рисърч“, направено за предаването „Референдум“ на БНТ.

Почти толкова от хората обаче – 44% са на обратното мнение. Освен това, повече от половината отговорили не смятат, че смяната на премиерите през 9 месеца ще помогне за това да има по-стабилно правителство.

Какво е ясно до момента за проектокабинета?

Все още има много неизвестни около състава на редовен кабинет с втория мандат след появилата се вчера светлина в политическия тунел. Дали Мария Габриел ще е единственото присъствие на първата политическа сила в кабинета, който предстои да се реализира с втория мандат. Очакваме в следващите дни президентът Румен Радев да връчи папката на Николай Денков. Кирил Петков и Бойко Борисов подчертаха ,че договорката между двете политически сили не е коалиция.

Разговорите между ротационните премиери акад. Николай Денков и Мария Габриел продължават. По информация на БНТ двамата са се срещнали сутринта във вторник в парламента.

Кирил Петков уточни във фейсбук, че Денков и Габриел ще се сменят като премиери, но министрите ще остават същите.

Според БНТ ето и спряганите имена за кабинета с втория мандат:

Четете още

Избор на редактора