49 се удавиха за ден в Русия, 7 са деца

Седем деца са били сред 49-те души, които се удавиха в Русия в събота, когато горещини обхванаха големи части от страната, съобщи днес министерството на извънредните ситуации съобщи, предаде Ройтерс.

„Общо 65 инцидента са регистрирани в страната за последните 24 часа, 49 души са загинали“, съобщи министерството в приложението за съобщения Teлеграм. Това е с 10 инцидента повече от случаите на удавяния на същия ден преди година, отбелязва агенция РИА Новости, предава БТА.

През изминалата седмица руснаците трябваше да понасят едно от най-горещите времена, наблюдавано от повече от век, като Москва счупи рекорда от 1917 г. и редица градове в най-голямата като територия страна в света бяха подложени на температури над 35 градуса по Целзий.

Руската служба по хидрометеорология съобщи в петък, че в южните и европейските части на Русия през уикенда се очакват необичайни горещини, като на някои места температурите ще надхвърлят 40 градуса по Целзий.

В Нижегородска област в Централна Русия 10-годишно момиче се удави в река Волга, а нейната шестгодишна сестра изчезна, водолази все още я издирват. В Башкирия, която се намира между река Волга и планината Урал, се удавиха трима души, включително 16-годишно момиче, съобщи министерството.

Четете още

Избор на редактора