Роналдо започна да си изплаща парите, пак с хеттрик

Петкратният носител на „Златната топка“ Кристиано Роналдо изигра пореден силен мач за Ал-Насър, като отбеляза хеттрик при победата с 3:0 над Дамак като гост.

Португалецът реализира три гола само в рамките на първото полувреме. Той откри резултата, след като бе точен от дузпа в 18-ата минута. Четири минути след това удвои след пас от Ал Ганам и с нисък удар от границата на наказателното поле прати топката в десния ъгъл за 0:2. Минута преди почивката хеттрикът бе факт. Този път Кристиано получи около точката за изпълнение на дузпа и нямаше как да сгреши от тази позиция.

В 67-ата минута Роналдо прати топката във вратата на съперника за четвърти път, но попадението му бе отменено заради засада. До края нови голове нямаше.

Така CR7 регистрира 62-рия хеттрик в кариерата си. Интересното е, че първите 30 от тях бяха записани преди 30-ата година на португалеца, а след това той има вече 32 такива.

В предишните си три мача Роналдо допринесе за девет гола на Ал-Насър, след като реализира седем попадения и направи две асистенции. Последните десет гола на отбора изобщо бяха белязани от попаденията или асистенциите на бившия играч на Манчестър Юнайтед.

Ал-Насър продължава да бъде лидер в саудитската лига на две точки пред Ал-Итихад и три пред Ал-Шабаб. Шампионът Ал-Хилал изостава на цели 11 точки, но е и с три мача по-малко.

Четете още

Избор на редактора