6.7 C
София
неделя, 4 декември, 2022

5-ма, заподозрени за атентата в Истанбул, са арестувани у нас

Петима души са задържани в България като съпричастни за атентата в Истанбул, съобщи за БТА говорителят на главния прокурор Сийка Милева. Тя допълни, че четирима от петимата остават в ареста за 72 часа, като прокуратурата ще иска техния постоянен арест от съда.

Акцията по задържането е под надзора на отдела за антитерористични дейности към Софийската градска прокуратура.

В искането за задържане на лицата от страна на прокуратурата на Република Турция се съдържат данни от разузнавателната служба МИТ, а именно че Амран Абдулрами и Билал Хасан и група терористи имат намерението да осъществят повторени атентати, както в Турция, така и в страна от ЕС, пише пък Би Ти Ви.

Според телевизията Амран Абдулрами е бил натоварен от Билал Хасан да избере на територията на България една от три предварително подбрани фирми, за които било проучено, че превозват мигранти.

Абулрами е избрал и наел група от молдовски лица, които с три микробуса, регистрирани на фирма „бушон“, чийто собственик се намира в дунавски град в България осъществявали превоз от типа „случаен превоз“ от Турция през България за Молдова и превозвала дребен текстил.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини