50 000 награда за намирането на Ивана от Дупница

Повече от месец няма следа от 17-годишната Ивана Георгиева от Дупница. Родителите ѝ обявяват награда от 50 000 лв. за този, който я намери или посочи точното ѝ местонахождение.

Момичето изчезна на 22 февруари, когато си е тръгнало от училище без телефон и раница. В издирването и се включиха стотици полицаи и доброволци, но без резултат.

„Отчаяни сме, толкова дни вече не се е обадило, не знаем какво става с това дете. Много сме притеснени. 50 000 лева награда, за който я намери и я доведе“, каза пред bTV бащата на Ивана Георги Георгиев. Според него проблем в училището е причината Ивана да изчезне.

„Толкова време да не се обади, съмнявам се да се крие. При такъв тормоз, където е имало, колко ще издържи. Колкото и голям да е човек, ако има тормоз, ще избие или не знам какво може да стане. Много пъти сме ходили в училището, но никакви мерки не са взети от директорката. Няма никакво разследване, искам да се разнищи всичко, защото вече не издържаме. Никой не ни извика, все още нямаме конкретна информация какво е станало в училището, защо си е тръгнала без телефона от така внезапно“, каза Георги Георгиев.

По думите на родители от полицията не им дават никаква информация, нито следи, по които работят.

„Времето напредва, полицията няма следи. Последните следи се губят на 22 февруари – денят, в който изчезна вечерта. Нямат нова следа засега. Обявяваме 50 000 лв. награда за този, който доведе детето живо и здраво или посочи точното местонахождение, където се намира. Надяваме се, след като се обяви паричната награда, все повече хора да ни помогнат за нейното откриване“, каза майката на Ивана Мария Георгиева.

По думите им полицията им е казала, че работи по случая със смяната на снимката в един от профилите на Ивана в социалните мрежи, но няма резултат.

Четете още

Избор на редактора