5053 общински съветници ще избираме на 29 октомври

5053-ма общински съветници ще избираме на местните избори на 29 октомври. Това съобщи на редовния брифинг на ЦИК говорителят Росица Матева:

„Вече тече регистрацията на кандидатите.До 26 септември трябва да бъдат регистрирани всички кандидати за кметове на кметства, кметове на общини, на райони, както и за общински съветници. Информацията, която събрахме от общинските избирателни комисии и обобщихме, е, че ще избираме 5053 общински съветника“.

На страницата на ЦИК вече фигурират списъците с имената на гражданите, подписали се в подкрепа на политическите формации.

Всеки желаещ може да направи проверка и ако присъства в списък, но не се е подписвал, трябва да сезира Комисията за защита на личните данни.
Изискване към изпълнителя за надграждане на софтуера за машините за гласуване е да предложи 2 варианта на начина на гласуване, съобщава БНР.
Търси се варианта избирателят да не трябва в самото начало да определи в кои и в колко от видовете избори ще гласува, да може да се връща и да променя своя избор

Четете още

Избор на редактора