Руски изтребител прехванал два US бомбардировача над Балтийско море

Руски изтребител Су-35 е прехванал два стратегически бомбардировача В-52Н на въоръжените сили на САЩ над Балтийско море, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс.

„На 20 март 2023 г. радарите за противовъздушна отбрана на силите на Западния военен окръг, дежурещи над Балтийско море, засякоха две въздушни цели, летящи в посока на държавната граница на Руската федерация.

Целите бяха класифицирани като два стратегически бомбардировача B-52H на ВВС на САЩ“, се казва в изявление на руското ведомство, публикувано в Телеграм, предаде БНР.

Изтребителят Су-35 е бил вдигнат във въздуха, за да предотврати нарушаване на руското въздушно пространство. „След като чуждите военни самолети се отдалечиха от държавната граница на Руската федерация, руският изтребител се върна на летището, на което е базиран.

Полетът на руския изтребител е проведен при стриктно спазване на международните правила за използване на въздушното пространство. Не е имало нарушение на държавната граница на Руската федерация“, допълва руското министерство на отбраната.

Четете още

Избор на редактора