Билети по 10 лв. за Народния театър в летните месеци

Народният театър „Иван Вазов“ предлага билетите за спектаклите си през юни и юли на цена от 10 лв. Инициативата беше съобщена във „Фейсбук“ страницата на театъра.

В периода от 2 до 5 май билетите през летните месеци ще се продават на промоционална цена. Отстъпката е валидна само на касите на театъра, в сайта цените са редовни.

Народният театър обявява такава инициатива за втора поредна година, като през 2022 г. интересът беше огромен и пред касите се извиха опашки. Вчера пред касите опашки все още нямаше и всеки желаещ може спокойно да си купи билет за желаното от него представление.

Театърът предизвика много дискусии за цените на билетите си през февруари, когато за представлението с Джон Малкович достигнаха цена от 400 лв. За сравнение, за част от по-старите спектакли могат да се намерят билети на цени между 20 и 30 лв.

Билетите за премиерните представления са по-скъпи, като например за „Великденско вино“ с Владимир Пенев (награда „Икар“ за водеща мъжка роля) е 40 лв. За спектакли като „Фиеста“ на Андреа Гаврилиу и „Нора“ на Тимофей Кулябин пропуските са 50 лв.

Народният театър „Иван Вазов“ не е първият, който предлага промоционални билети. Всяка неделя между 14:00 и 16:00 ч. театър „Българска армия“ продава билетите си на половин цена.

Четете още

Избор на редактора