7-годишно дете живее в кокошарник сред мишки

7-годишно дете е живяло в кокошарник сред мишки и паяци и е хранено със сух хляб във врачанско село. Спяло е върху гуми, върху които е имало дъска, застлана с одеало.

Детето не е било обгрижвано добре и условията, при които е живяло в тази пристройка, са потресаващи. Детето е казало, че рядко се храни, храната му се подава през прозореца, в помещението няма дрехи – повечето са били в другата къща, а то си е влизало в тази пристройка със старите дрехи, разказа Мария Търнавска от социалната служба във Враца пред Нова тв.

Не е потвърдено дали детето е живяло година и половина в постройката извън къщата, но е потвърдено, че то действително е оставяно без надзор от майка му и нейния партньор, както и че условията, в които е живяло, са потресаващи.

Детето е казало, че рядко се храни, а храната му се е подавала през прозореца на пристройката. Там не е имало и дрехи.

От училището на 7-годишното дете са подали противоречива информация. Оттам са заявили, че детето е споделяло, че е бито от пастрока си, но се е допускало, че то може да преувеличава. Социалните работници продължават да проучват ситуацията с информация от различни източници. В момента то е настанено в семейството на роднини.

Наблюдаващият прокурор по случая съобщи, че пастрокът вече в привлечен като обвиняем и в момента се намира в следствения арест. Грозят го от 3 до 10 години лишаване от свобода.

Четете още

Избор на редактора