4.3 C
София
неделя, 27 ноември, 2022

72-годишна екоактивистка измина протестно 8800 км на колело

Възрастна велосипедистка измина с колелото си хиляди километри от Швеция до египетския курорт Шарм ел Шейх, за да предаде едно просто послание: “Спрете климатичните промени“, предаде Асошиейтед прес.

Пътешествието на 72-годишната екоактивистка Доротее Хилдебранд и нейният розов електрически велосипед, носещ името “Мис Пиги” – известна героиня от “Мъпет шоу”, е продължило повече от четири месеца.

Тя е прекосила Европа и Близкия изток, за да пристигне в курорта Шарм ел Шейх, разположен в южния край на Синайския полуостров.

Тя е отседнала при приятел, на 15 километра от мястото на конференцията. Оттогава тя всеки ден се качва на велосипеда и се отправя към центъра на курортния град, за да се срещне с други активисти и за да се включи в различни събития.

Хилдебранд е родена в германския град Касел и е получила първия си велосипед на 10-годишна възраст. Тя разказва, че оттогава никога не е спирала да върти педалите. Доротее членува в движението “Баби за бъдещето“, чиито фокус е борбата с климатичните промени.

За да стигне до Шарм ел Шейх, Хилдебранд е изминала с велосипеда си 8830 километра, като всеки ден е преодолявала средно по около 80 километра.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини