7200 са признали пред НАП, че са зависими от хазарт

Близо 7200 българи са подали заявление за вписване в регистъра на хазартно уязвимите лица от средата на декември 2022 г. до момента, съобщи Националната агенция по приходите (НАП).

НАП поднови поддържането на регистъра след двугодишно прекъсване. Базата с данни не е публична, като до нея достъп имат ограничен брой служители, определени от изпълнителния директор на НАП и хазартните оператори.

Всеки, който смята, че не може да контролира времето, прекарано в хазартни игри и средствата, които изразходва за участие в тях, може да подаде икане за вписване в регистъра.

Документът може да се внесе на място в офис на НАП или по имейл: nap@nra.bg. Повече информация за възможностите за вписване може да получите на сайта на приходната агенция, в YouTube канала на НАП или от на тел: 0700 18 700 и +359 2 9859 6801.

Лицензираните хазартни фирми могат да заявят връзка към регистъра през новата електронна услуга „Предоставяне на справка за уязвимите лица от регистъра по чл. 10г, ал. 1 от Закона за хазарта“, която е активна в е-портала на НАП. За целта те трябва да подадат заявление за достъп с квалифициран електронен подпис (КЕП), което се потвърждава от служител на НАП.

Четете още

Избор на редактора