Хепиенд: Намериха трите изчезнали момичета във Варна

Трите момичета, които бяха обявени за национално издирване преди седмица, са открити днес около 17:30 часа, съобщават от пресслужбата на МВР във Варна.

При мащабното издирване, довело до щастлив край се оказало, че девойките през цялото време са били при техен познат в къща във варненския квартал „Владислав Варненчик“. Те са в неизвестност от 21 януари.

Две от тях служителите на реда открили на кръстовище до голям търговски център в града. След проведени беседи, избягалите признали, че третото момиче се намира в къщата.

Миналата събота на обяд трите напуснали Центъра за временно настаняване в района на Проектантска организация във Варна и оттогава бяха обявени за издирване.

Цяла седмица полицията проверява местата, които обичайно са посещавали, разпитват и хората, с които са се срещали, но до днес нямаше и следа.

Майката на едното момиче разказа пред БНТ, че тийнейджърката е била настанена в социалния център миналата година заради системно бягство от вкъщи и съмнение за употреба на наркотици.

20-годишният студент Мартин Георгиев, който изчезна на 25 януари, също е открит в София. Това съобщи майка му София Георгиева, по чийто сигнал студентът беше издирван.

Младежът беше в неизвестност от сряда вечерта. Тогава трябва да се е качил във влака от Пловдив за Стара Загора, където следва ветеринарна медицина. Трябвало е на следващия ден да се яви на изпит, но не е видян нито на изпита, нито в общежитието. Мартин беше обявен за национално издирване.

Георгиев е открит днес от полицаи на софийската Централна гара. Не се съобщава какво е състоянието му, но е проведен разговор с него от разследващите.

За ново общодържавно издирване сигнализара днес МВР Перник.

25-годишният Емил Боев за последно е забелязан в 03:00 часа сутринта на 28 януари на улица „Физкултурна“ в миньорския град.

Чрез социалните мрежи братът на Емил – Мартин, съобщава че момчето е присъствало на фестивала „Сурва“ в Перник. Младежът е бил облечен с камуфлажно яке и тъмни панталони, с кафява коса и висок 1,80 метра.

Близките на Емил призовават всеки, който има информация по случая, да се свърже с най-близкото поделение на МВР или да се обади лично на тях на следните телефони: 0882 955 653 и 0889 912 128.

Четете още

Избор на редактора