9 дни ваканция в Турция за Курбан байрама

От днес в Турция започва 9-дневна ваканция. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че почивните дни преди и след свещения мюсюлмански празник Курбан байрам, който започва на 16 юни т.г., ще бъдат почивни. С това ваканцията на заетите в държавния и обществения сектор ще бъде общо 9 дни.

Ердоган направи това съобщение след вчерашното заседание на кабинета. Държавният глава съобщи, че на същото заседание е било решено изплащането на добавките за пенсионерите за Курбан байрам да се извърши в периода 10-14 юни.

Турският президент акцентира на намаляващата раждаемост, която по думите му е много тревожен проблем за Турция.

Семейната институция като цяло е изправена пред най-тежкото изпитание в своята история. Изложена е на най-тежки атаки. Политиките за половата идентичност, подкрепяни и насърчавани от глобалната култура, достигнаха нива, които застрашават човешката раса. Налагането на ЛГБТ в обществото става по начин, напомнящ фашизъм. Виждаме, че семейството е изправено пред сериозни трудности в много различни области. Наскоро обявената статистика за раждаемостта за 2023 г. показа, че страната ни не е свободна от тези заплахи. При всяка възможност обръщахме внимание на важността на семейния проблем. Последните данни за пореден път доказват нашата правота. Намаляването на раждаемостта е много тревожно явление. За решаването на тези проблеми подготвяме създаването на Институт за семейството, посочи Ердоган, цитиран от БТА.

Четете още

Избор на редактора