Пеевски сезира ВСС за прокурорския син от Перник

Делян Пеевски изпраща сигнал до Инспектората на Висшия съдебен съвет след освобождаването на Васил Михайлов – скандалния прокурорски син от Перник.

„Скандализиралото обществеността в Перник решение на Софийския районен съд да освободи прокурорския син от Перник Васил Михайлов е поредната цинична демонстрация на Съда на неуважение към обществения интерес, сигурността и спокойствието на гражданите“, пише Пеевски в позицията до медиите.

Той допълва, че след това решение на Софийския районен съд градът живее в страх и с гнева от безнаказаността и накърненото чувство за справедливост.

„А най-възмутителното е, че подобни случаи на арогантни престъпници, покровителствани от снизходителни магистрати има във всеки град и всяко село.

Ежедневно се усеща дефицит на правосъдие в обществото. Наболели и скандални случаи на закъсняло или никакво правосъдие подкопават доверието в системата, държавата и демокрацията. Накърнено е чувството за справедливост“,  казва още Делян Пеевски.

Той заявява, че формацията му ще инициира още в първите дни на 51 НС приемането на законодателна програма, свързана с реализацията на реална съдебната реформа по най-бързия възможен начин, за да се възстанови доверието в институциите и чувството за справедливост.

Четете още

Избор на редактора