Доган на протеста срещу ареста на Ибрямов

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган се появи на протеста в Триъгълника на властта срещу ареста на Джейхан Ибрямов.

„Давам клетва пред вас, че ще направя това предизвикателство наша сила. Наш дълг е да защитим демокрацията и справедливостта. Това ни е основна цел, те са нарушени“, заяви Доган.

Доган говори пред събралите се протестиращи на мегафон, прегърнал съпругата на задържания Биршен Ибрямова.

„Тепърва ще се говори кой е създал това момче… ДПС няма основна роля в създаването му, но има роля в неговото утвърждаване и аз използвам случая да се извиня пред цялото общество, че имаме отношение към създаването на това политическо чудовище“, зави почетният председател на ДПС.

Доган призова депесарите да се обединят в защита на демокрацията и държавността.

„Държавата е против нас, включително съдебна система, полиция, всички органи за държавен контрол. Ще направим всичко възможно да възстановим тази нормалност, която всички искаме. Бъдете живи и здрави, силни! Трябва да направим всичко възможно да преодолеем страха, колеги“, призова още той.

Съдът трябва реши днес да остави Джейхан Ибрямов за постоянно в ареста.

Протестът на ДПС от фракцията на Доган се премести пред Съдебната палата.

Кандидат-депутатът и народен представител в 50-ото Народно събрание беше арестуван на 2 октомври, след като КОНПИ проведе акция в негови имоти и иззе белязани пари. Обвинението срещу него е за търговия с влияние.

Той беше задържан за 72 часа, след като от ЦИК (като кандидат за депутата) и Народното събрание (като народен представител в 50-ото НС) свалиха имунитетите му.

От прокуратурата дадоха вчера подробности за разследването срощу него. Оттав обявиха, че  Джейхан Ибрямов е поискал 200 000 лв. от Мирослав Тодоров с обяснението, че му трябват за купуване на гласове.

Мирослав Тодоров беше арестуван като член на група за данъчни престъпления и пране на пари през август тази година. Срещу парите Ибрямов е обещал да лобира в Министерството на отбраната, за да печели Тодоров обществени поръчки на ведомството.

Биршен Ибрямова обяви гладна стачка до освобождаването му. По думите ѝ съпругът ѝ е казал, че това е инсценировка и се случва, защото семейството подкрепя Ахмед Доган.

Четете още

Избор на редактора