Кремъл дава руско гражданство след 1 г. служба в армията

Съветът на Федерацията, горната камара на руския парламент, одобри Закона за по-лесно предоставяне на руско гражданство на чужденци, сключили договор за военна служба в редиците на руската армия, съобщи порталът „Говорит Москва“, цитиран от OFFNews.

По този начин да станат руснаци ще могат да се възползват чуждестранните граждани, които служат поне една година в редиците на Въоръжените сили на Русия. Законът, предвиждащ получаване на руски паспорт по късата писта и без дълго чакане и бюрократически спънки, беше приет преди това от долната камара – Държавната дума.

Във Многофункционалния мигрантски център „Сахарово“ в Москва ще започне приемът на чужденци за военна служба, заяви кметът на руската столица Сергей Собянин. Столичните власти откриха в центъра и военна комендатура. Така Кремъл се надява бежанците, търсещи много често спасение от военни конфликти в своите страни, да се съгласят да се бият за Русия, като в замяна се освобождават от изискваното условие да са живели в Русия поне пет години.

Четете още

Избор на редактора