Килиан Мбапе е безнадеждно влюбен. В баскетбола и НБА

Килиан Мбапе е влюбен в баскетбола. Да, няма грешка, не във футбола, в баскетбола. Звездата на ПСЖ и националния отбор на Франция е един от най-големите почитатели в света на лигата на извънземните – НБА.

Да стане баскетболист е детската му мечта, първите му кошове са с руло тоалетна хартия в кошчето за пране, след което следва празнуване в стил Коби Брайънт или Леброн Джеймс. Не успява обаче да порасне достатъчно за баскетболист. За футболист му стигат 178 см.

Между другото няма празник, който Леброн и Килиан да не си честитят. Мбапе е луд фен на „Лейкърс“.

Непрежалимият Коби Брайънт също му е голям любимец. За негово огромна радост той успя да се срещне наживо с кумира си и преживя много тежко неговата смърт.

Голямо събитие за Килиан беше изнесеният мач от НБА в Европа през 2020 година между шампионите от „Милуоки“ и „Шарлът“.

Лигата организира огромно празненство в Париж, а Килиан и Неймар след мача влязоха в съблекалнята на „Бъкс“ да поговорят с Янис Адетокунбо. Мбаппе грееше от щастие!

В социалните мрежи той показа баскетболна топка и обръч, направени от знаменитата марка Louis Vuitton. Цената на сувенира е $ 10 хиляди.

Миналата година Мбапе сбъдна още своя мечта, като присъства директно на драфта в НБА. Шефовете от Лигата добре си бяха направили сметката –  да осигурят присъствието на спортист от такъв мащаб, обожаващ баскетбола и НБА, освен това представител на страна, която внимателно отглежда бъдещия номер едно в драфта следващата година – Франция и Виктор Уембаниама.

И въпреки че консервативните американски запалянковци така и не разбраха кое е това момче, на което обръщаха толкова внимание. Даже коментираха, че е твърде нисък.

Мбапе върви по стъпките на звездите Леброн Джеймс и Стеф Къри. Вече има свой бранд и подписа с голяма холивудска рекламна агенция. Килиан отдавно мечтае за собствен мултфилм като „Космически забивки“ и иска лично да напише сценария.

В отбора на Франция освен Мбапе има още един тежък фен на НБА — Антоан Гризман. Той използва всяка възможност, когато е зад океана,да иде на мач. А в чест на Коби Брайънт носи осми номер в „Атлетико“.

„Аз предпочитам да гледам мач в НБА, а не футболен, без никакво съмнение. Защо? Защото е шоу, спектакъл, преди мач, на почивката, след мача. Безспир. Това е спортът, който ме кара да забравя за моята работа, за футбола“, признава Килиан Мбапе.

Четете още

Избор на редактора