Да отворим фурните си за македонските агнета. Те са наши

В дните, в които старият вълк Бойко Борисов се е наметнал с агнешка кожа, за да заблуди неопитните младежи от „Продължаваме промяната“ и да ги прилъже за коалиция, българските медии се изпъстриха с драматични великденско-кулинарни заглавия: „Ядем македонско агнешко за Великден“, „Овчари и козари на протест срещу македонските агнета“, „Огромен скандал: Маскират македонско агнешко за българско“.

Значи не стига, че стотици хиляди македонци се маскираха като българи, за да вземат наш паспорт, ами сега и македонските агнета се представят за български, за да се промъкнат до нашата софра. Според мен към българо-македонската историческа комисия, трябва да се добави и една ветеринарна подкомисия, за да сме наясно не само по въпроса дали Гоце Делчев е българин или македонец, но и кое агне е българско и кое е станало жертва на усилената македонизация и съответно е променило своите вкусови качества.

От друга страна, ако македонците са българи, то и македонските агнета трябва да са нашенски. И не е патриотично да ги отлъчваме от великденската си трапеза само заради това, че блеят на македонската езикова норма, която си е диалект на българското агнешко блеене. Ами тия агнета, които навремето са изядени от четите на ВМРО, те не са ли били български? Не е ли българско всяко агне, което е пасло край Охридското езеро или по баирите около Прилеп? Нима нашенски са само агнетата, отглеждани на „Пиротска“ 5 и пазени от каракачан(ов)ски кучета?

Накратко – македонските агнета са най-истинските български агнета! Нека отворим фурните си за тях по Великден, за да покажем, че Македония е българска!
И накрая сериозно – в Европа няма по-истински и по-вкусни земеделски продукти от македонските.

И колкото повече от тях стигат до българската трапеза, толкова по-добре. Бариера пред вноса на македонски агнета в България не може да има, защото външнотърговската политика на ЕС се определя от Еврокомисията, а не от отделните държави членки на Съюза.

Четете още

Избор на редактора