5.1 C
София
неделя, 27 ноември, 2022

Apple пусна функцията за спешни SOS на iPhone 14

Apple пусна новата си функция SOS чрез сателит за модели iPhone 14.

Функцията беше обявена по време на пускането на iPhone 14 през септември и позволява на потребителите да изпращат съобщения до службите за спешна помощ, докато са извън обхвата на клетъчната мрежа и Wi-Fi.

Първоначално ще бъде достъпен за клиенти в САЩ и Канада и ще бъде разширен до Франция, Германия, Ирландия и Обединеното кралство през декември.

„Някои от най-популярните места за пътуване са извън утъпканите пътеки и просто им липсва клетъчно покритие. С Emergency SOS чрез сателит, гамата iPhone 14 предоставя незаменим инструмент, който може да осигури на потребителите помощта, от която се нуждаят, докато са извън мрежата“, каза Грег Джосвиак, старши вицепрезидент на Apple за световен маркетинг.

„Нашите екипи работиха неуморно, за да се справят с нов набор от технически предизвикателства, за да съживят тази услуга, в допълнение към изграждането на надеждна инфраструктура на място. Спешното SOS чрез сателит е революционна услуга, достъпна само за гамата iPhone 14, и нова иновация, която се надяваме да осигури на нашите клиенти малко спокойствие.“

IPhone 14 се свързва директно към сателит чрез комбинация от специално проектирани компоненти и дълбоко интегриран софтуер.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини