Dior направи звездно шоу на пирамидите в Гиза

Ким Джоунс , творческият директор на Dior Men, не би могъл да поиска по-перфектен фон, за да покаже колекцията мъжко облекло Celestial за есента на 2023 г. на модната къща.

В известен смисъл пирамидите в Гиза откраднаха шоуто. Древните чудеса, осветени на фона на нощното небе, събудиха усещане за извънземност, докато 75 модела вървяха по осветената от светодиоди писта под кънтяща техно музика.

Но дизайнът също се запази, завършвайки годината, в която се чества 75-ата годишнина на световноизвестната френска марка.

Колекцията и шоуто Celestial са вдъхновени от „очарованието от древния свят“ и „как миналото оформя бъдещето или идеята за бъдещето от миналото“, пише Джоунс в бележките към шоуто.

Интересът му към древен Египет е „за звездите и небето“, казва той, а колекцията и шоуто имат идеята да бъдат „водени от звездите“.

Тазгодишното ревю на мъжко облекло есен/зима 2022 г. се проведе на 21 януари, за да съвпадне с рождения ден на Dior. Джоунс превърна парижкия мост Пон Александър III в подиум, за да символизира връзките между минало, настояще и бъдеще.

Ревюто на Dior за пролет/лято 2023 г. на Седмицата на модата в Париж през юни пресъздаде крайбрежния град Гранвил в Нормандия – родното място на Dior – и английската провинция Чарлстън, за да отдаде почит на покойния британски художник Дънкан Грант.

Още по темата

РЕКЛАМАspot_img
РЕКЛАМАspot_img

Избор на редактора

РЕКЛАМАspot_img