Grok пристигна – това ли е краят за ChatGPT?

Grok струва $16 на месец като част от абонамент за X Premium Plus и в момента е достъпен за ограничен брой потребители.

Илон Мъск и неговият AI стартъп xAI стартираха Grok – AI чатбот, който има за цел да надмине ChatGPT на компанията OpenAI.

Мотивът за създаването на Grok е да създаде AI инструменти, които могат да помогнат на човечеството да подобри своите изследвания и иновации, както Мъск обясни по-рано в своето съобщение за Platform X.

Мъск и xAI отбелязаха, че познаването на света в реално време е „уникално и фундаментално предимство“, което Grok има, което използва чрез платформата X.

„Също така ще отговори на „горещите“ въпроси, на които повечето други AI системи отказват да отговорят.“ Grok е създаден да отговаря на въпроси с гениалност и има малко бунтарски характер, така че не го използвайте, ако не харесвате хумора!“, посочва Мъск.

Системата, която се захранва от Grok, е оценена в няколко академични теста по математика и кодиране и предлага производителност, която е по-добра от това, което ChatGPT-3.5 може да направи във всички тестове, според xAI.

Но в нито един от тестовете Grok не успя да надмине най-модерната версия на OpenAI – GPT-4.

Grok ще бъде достъпен чрез абонамента X Premium Plus на цена от $16 на месец и в момента е ограничен до избрани потребители в Съединените щати.

Четете още

Избор на редактора