Heineken отваря 62 затворени кръчми на Острова

Пивоварният гигант Heineken ще отвори отново 62 кръчми, които бяха затворени през последните години, и ще инвестира £39 милиона в обновяване на стотици обекти в Обединеното кралство, съобщи BBC.

Компанията каза, че паричната инжекция в нейната верига Star Pubs & Bars ще създаде повече от 1000 нови работни места.

Индустрията на кръчмите в Обединеното кралство беше силно засегната от затварянето както по време на пандемията от Covid, така и след това, тъй като натискът върху разходите за живот натежа върху потребителските разходи.

Между 2021 г. и 2023 г. кръчмите са затваряли по 500 годишно, според Британската асоциация за бира и пъбове (BBPA).

Star планира да обнови повече от 600 кръчми – около една четвърт от веригата с 2400 души – като според тях изборът на места отразява колко от клиентите й са намалили честотата на пътуване до градските центрове.

През 2019 г. Star Pubs & Bars имаше 2700 пъба в Обединеното кралство.

По време на Covid кръчмите бяха принудени да затворят, за да се предотврати разпространението на вируса. Когато им беше позволено да отворят отново, те се сблъскаха с редица ограничения, включително задължително обслужване на масата, ограничения за размера на групите и вечерен час в 22:00 часа.

В началото на 2021 г. Heineken обяви, че ще съкрати 8000 работни места в световен мащаб. През следващата година той предупреди, че инфлацията – която измерва скоростта на покачване на цените – е „извън класациите“, особено за стоки като ечемик и алуминий.

Четете още

Избор на редактора