HOLIDAY PARK Перник спечели приз „Сграда на годината“

HOLIDAY PARK Перник, част от „Видеолукс Холдинг“, спечели престижния приз Сграда на годината 2023. Ритейл паркът беше отличен с първа награда в категория „Търговски сгради и ритейл паркове“, в която се конкурираше с още 11 други номинации. Националният конкурс „Сграда на годината“ e нaй-пpecтижнo cъбитие в cфepaтa нa инвecтициoннитe пpoeĸти, cтpoитeлcтвoтo и apxитeĸтypaтa, което oтличaвa нaй-дoбpитe пocтижeния пpи peaлизaция нa cъвpeмeнни cгpaдни пpoeĸти.

Търговският комплекс предлага 23 000 кв. м търговска площ и предоставя на клиентите богат избор от 16 магазина на известни брандове, сред които и пазарните лидери Технополис и Практикер.

HOLIDAY PARK Перник е един от най-мащабните ритейл проекти на „Видеолукс Холдинг“ и най-големият в Югозападна България. Инвеститор и собственик на терена е „Видеолукс Холдинг“, който управлява веригата за дома и градината Практикер и хипермаркетите Технополис. Изпълнител на обекта е строителната фирма „Бараж груп“, а негови автори са архитектурно студио АТЕК.

„Реализирането на търговския комплекс бе съпътствано от редица предизвикателства, които преодоляхме. Благодарни сме на целия екип на „Видеолукс Холдинг“ и на нашите партньори АТЕК и „Бараж груп“, които вдъхновиха и създадоха HOLIDAY PARK Перник.  Благодаря и на уважаемото жури, което е отличило нашия проект с най-високата оценка.“, сподели Тодор Белчев, председател на съвета на директорите на „Видеолукс Холдинг“, на тържествената церемония при получаването на наградата.

Сред основните предимства на парка са лесният достъп, разнообразието от магазини и ресторанти и богатото озеленяване, които го превръщат в приятно място за отдих и пазаруване. За още по-голямо удобство на потребителите е осигурен достъп от 5 входа, както и над 550 безплатни паркоместа и станции за зареждане на електромобили. Над 500 широколистни и иглолистни дървета и декоративни храсти придават на парка красив облик и помагат за намаляване на замърсяването на въздуха в района.

В духа на устойчивите бизнес политики на „Видеолукс Холдинг“ престои изграждане на фотоволтаична електроцентрала на покрива на целия търговски комплекс, с която ще се замени по-голямата част от потреблението на електричество със „зелена“ енергия.

През 2023 г. „Видеолукс холдинг“ откри четири ритейл парка HOLIDAY PARK в големи градове в страната – Перник, Стара Загора, Пазарджик и Хасково. Тази година стартира изграждането и на два ритейл парка HOLIDAY PARK в София, които се очаква да отворят врати в близките две години.

Четете още

Избор на редактора