Twitter ще използва AI, за да открива манипулации

Главният изпълнителен директор на Twitter Илън Мъск каза, че компанията ще използва изкуствен интелект, за да ограничи манипулирането на общественото мнение в платформата, което може да бъде ход за ограничаване на дезинформацията в мрежата на социалните медии.

Милиардерът, който купи Twitter за 44 милиарда долара през октомври, не уточни как базираната в Сан Франциско компания планира да направи това, но каза в туит в събота, че това ще се случи „в следващите месеци“.

Г-н Мъск, вторият най-богат човек в света, чиято нетна стойност възлиза на 169 милиарда долара, има повече от 131,8 милиона последователи в Twitter и е известен като плодовит и противоречив потребител на платформата.

Той насърчава свободата на словото в Twitter, предизвиквайки опасения, че мрежата може да излезе извън контрол с фалшиви новини и дезинформация.

Въпреки това, той също предприе ходове за справяне с тези страхове, включително преработване на системата за проверка на Blue check на Twitter. Последният му туит очевидно е насочен към допълнително успокояване на тези притеснения.

Още по темата

Избор на редактора