US рейнджъри нападнаха германски полицаи след скандал в дискотека

Няколко войници от САЩ нападнаха германски полицаи на главната железопътна гара в град Нюрнберг в Южна Германия. При инцидента има ранен полицай, предаде ДПА, позовавайки се на германската полиция, предаде БТА.

До разправата се стигнало, след като войниците влезли в спор помежду си, докато се готвели да напуснат местен нощен клуб.

Федералната полиция се намесила и изгонила скандалджиите от клуба, като е трябвало и принудително да свали 21-годишен войник от сцената. След това обаче няколко рейнджъра от групата започнали да защитават колегата си и накрая нападнали полицаите.

Раненият в инцидента полицай е бил откаран в болница, а германската полиция е започнала разследване срещу трима от войниците за насилие, довело до телесна повреда, и оказване на съпротива срещу полицаи.

Войниците от САЩ, замесени в инцидента, пък са били предадени на военната полиция на САЩ в германския град Вилсек, който се намира на около 80 км източно от Нюрнберг, където е разположен един от петте гарнизона на американската армия в региона.

РЕКЛАМАspot_img