Zara изтегли реклами, напомнящи на войната в Газа

Испанската модна марка „Зара“ (Zara) изтегли рекламни изображения, които според някои критици напомнят за войната на Израел срещу „Хамас“ в Газа, предаде Асошиейтед прес.

Изображенията за линия якета включват т.нар. от компанията „недовършени скулптури в ателие на скулптор“. Според някои критици в интернет обаче едно от изображенията на модел, държащ опакован манекен, прилича на човек, който държи труп.

Други снимки включват манекен с липсващи крайници и фигура, увита в плат или пластмаса на пода, според новинарските съобщения.

Компанията се извини в изявление, публикувано в Инстаграм, и каза, че кампанията е била замислена през юли и заснета през септември. „Хамас“ нападна израелски цивилни граждани на 7 октомври, което предизвика последвалата инвазия на Израел в Газа.

От „Зара“ посочват, че кампанията е създадена „с единствената цел да бъдат показани занаятчийски изработени облекла в артистичен контекст“. Макар да признава обидата, с която критиците са възприели изображенията, компанията отбелязва, че тези хора „са видели в тях нещо, което е далече от първоначалния замисъл“.

Четете още

Избор на редактора