Българка застреляна в супермаркет в Германия

Месеци наред касиерката на Алди – Айсел И. (38) се бори отчаяно срещу преследването на бившия си приятел Пламен П. (48) – докато той не влезе в супермаркета в Мьорфелден-Валдорф (Хесен) около 19:15 ч. в понеделник вечерта и я уби.

След това Пламен се е застрелял, съобщава Билд.

Твърди се, че нападателят и касиерката са имали връзка. Жената и предполагаемият извършител са български граждани.

Българката е живеела в Германия от 13 години. Тя започна работа като касиер в Aldi едва преди година. Връзката й със сънародника й започнала едва преди пет месеца. Тя се разделила с него, докато били на почивка заедно в България.

Пред „Билд“ братът на убитата казва: „Той я разби. Не я остави на мира. Тя ми каза – в един момент ще отида на работа и няма да се прибера. Той ще дойде и ще ме убие“.

Според приятели и членове на семейството жената многократно се е обръщала към полицията. Тя наела адвокат и се твърди, че успешно е получила забрана за контакти и близост. Както съобщава „Билд“, съдебното заседание срещу бившия й приятел трябвало да се проведе на 15 февруари.

Аутопсията между другото ще установи с колко изстрела е била улучена жената. Няколко гилзи са намерени в дискаунтър в Алди. Според информацията 48-годишният не е притежавал разрешително за оръжие. Сега разследването трябва да изясни и откъде се е сдобил с огнестрелното оръжие.

На място в супермаркета е имало клиенти и служители, никой от тях не е пострадал.

Четете още

Избор на редактора