Дадоха церемонията за оскарите на комика и тв водещ Джими Кимел

Комикът Джими Кимел ще бъде водещ на церемонията за връчването на 95-ите награди „Оскар“ през 2023 г., предадоха осведомителните агенции, като цитираха съобщение на американската Академия за кинематографично изкуство и наука.

Организаторите се надяват Кимел, който бе водещ през 2017 г. и 2018 г., да допринесе за увеличаване на намаляващата телевизионна гледаемост и да върне интереса към киноотличията. Той има свое вечерно токшоу по Ей Би Си.

На церемонията тази година вниманието на публиката бе приковано от шамара, който Уил Смит удари на сцената на комика Крис Рок, позволил си обидно изказване по адрес на съпругата му Джейда Пинкет Смит.

Церемонията, излъчвана по Ей Би Си, отбеляза втората най-ниска гледаемост в историята, припомня Ройтерс.

Видеото с шамара на Смит обаче бе широко разпространено в социалните медии и доминираше в новинарските заглавия в продължение на дни.

„Да бъда поканен за водещ на наградите „Оскар“ за трети път е или голяма чест, или капан“, казва Джими Кимел в разпространено изявление.

Церемонията ще се проведе на 12 март 2023 г. в „Долби тиътър“ в Лос Анджелис.

„Джими е идеалният водещ, който ни помага да разпознаем невероятни артисти и филми на нашата 95-а церемония за наградите „Оскар“, се казва в изявление на изпълнителния директор на Академията за кинематографично изкуство и наука Бил Крамър и на президента й Джанет Янг.

Майката на Кимел е с италиански произход от Иския, Неапол; семейството й мигрира в Съединените щати след земетресението през 1883 г. Двама от неговите пра-пра-прабаби и дядовци по бащина линия са германски имигранти. Фамилията на семейството му е „Kümmel“ („ким“ на немски) няколко поколения назад.

Джими Кимел е един от най-богатите и успешни американски водещи на токшоу. Неговото шоу е едно от най-продължителните късни вечерни токшоута в мрежата History of ABC, което чупи всички рекорди на други токшоута. Към 2022 г. нетната стойност на Джими Кимел е 50 милиона долара.

Четете още

Избор на редактора