Къде по света са луксозните имоти на Джокович

Най-добрият тенисист в света Новак Джокович инвестира част от парите от ползотворната си кариера в недвижими имоти, пише „Б92“.

В момента Ноле е на почивка със семейството си във вилата си в Марбея, която струва 10 милиона евро и е негова  собственост от 2020 г.

Ню Йорк

Новак притежава два мезонета в „Голямата ябълка“, за които е платил 10 милиона долара. Те се намират в квартал Сохо и са проектирани от архитекта Ренцо Пиано, за да излъчват лукс.

Маями

Ню Йорк не е единственото място, където Джокович притежава недвижими имоти, тъй като световният номер 1 също е създал оазис за себе си в Маями. Къщата е с площ 35 акра и гледа към океана. Тъй като никога не са искали да живеят там, те купуват имота за 5 и го продават за 7,15 милиона.

Космай

Купиха и къща в Космай, която струва 2,9 милиона, но веднага решиха да я ремонтират. Парцелът, на който са закупили къщата, е с площ от няколко хектара.

Херцег Нови

Новак Джокович купи луксозен имот в новооткрития квартал Порто Нови за 10 милиона евро. Сигурно сте обърнали внимание къде семейство Джокович прекарва лятната си ваканция между турнирите и най-често това е точно в черногорския луксозен квартал. Не е безизвестно, че Новак и Йелена избират Черна гора за всички семейни тържества, затова често летуват в този комплекс.

Монако

Може да се каже, че Новак е инвестирал най-вече в недвижими имоти в Монако. Той има имение в Монте Карло, което гледа към Средиземно море. Не се знае точно колко пари е вложил в него.

Белград

Тенисист номер едно в столицата на Сърбия притежава мезонет в луксозния квартал West 65, за който е платил 545 000 евро. Едно от нещата, които имат в него, е 100 квадратни метра тераса с басейн.

Езерото Павловац

Семейство Джокович има и вила край езерото Павловац. Величествената сграда разполага с 1200 кв.м., а самият имот е с площ от няколко хектара.

След като се появи информацията, че най-добрият тенисист в света е избрал тази дестинация за инвестиция, цените на земята в тези райони скочиха.

Четете още

Избор на редактора