Кошмарът Холанд разстреля Вълците 4 пъти

Манчестър Сити показа шампионска форма и разгроми с 5:1 пред собствена публика Уулвърхемптън в среща от 36-ия кръг от английската Висша лига.

Шампионите започнаха със сериозен натиск и в 11-ата минута Раян Аит-Нури извърши нарушение в наказателното поле срещу Йошко Гвардиол и Ерлинг Холанд превърна в гол отсъдената дузпа.

„Небесносините“ реализираха и втори гол чрез норвежкия национал, който се разписа с глава в 35-ата минута след центриране от дясно на Родри.

Дълбоко в допълнителното време на първата част Холанд оформи 21-ия хеттрик в своята кариера отново от дузпа, а след почивката превъзходството на Сити продължи да бъде осезаемо.

Националът на Република Корея Хван Хи-чан върна езин гол за „вълците“ в 53-ата минута, но по-малко от 60 секунди след това Холанд реализира за четвърти път в двубоя на „Етихад“ след подаване на Фил Фоудън.

Крайното 5:1 беше оформено от Хулиан Алварес, който шутира точно в десния ъгъл след асистенция на Родри.

Манчестър Сити е на второ място в класирането с актив от 82 точки. Лидерът Арсенал е с точка повече след победата си с 3:0 над Борнемут, но има един изигран мач повече.

В неделя е дербито на кръга между Ливърпул и Тотнъм, както и лондонският сблъсък между Челси и Уест Хем, уточнява БТА.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора