Скандален измамник застрелян в столицата

Скандалният измамник Мартин Божанов, по известен като Мартин Нотариуса,  е бил застрелян тази вечер в столичния квартал „Горна Баня“, съобщи БНТ.

Според bTV на мястото на убийството са били още 68-годишната майка на жертвата и дете на 4 години. И на двамата е оказана медицинска помощ.

Мартин Божанов се прочу като първия клиент на комисията за конфискация на незаконно богатство „Кушлев”. През 2008 г. комисията му отне имущество за 430 000 лева, след като той бе осъден за измама с имоти.

Скандалният измамник е забъркан в кражбата на над 200 апартамента и къщи в столицата. Смята се дори, че чрез фалшиви документи Божанов се е домогнал и до част от авоарите на Манджуков.

Сред най-скандалните случаи на имотна измама, сътворена от дръзката банда на Мартин Божанов, е случай със 74-годишна баба. Възрастната жена набързо е омъжена за шофьора на измамника с цяла папка фалшиви документи, без дори да знае кой е младоженеца. След като жената умира, имотите й се озовават в ръцете на престъпната задруга. Наглата банда продава жилищата за над 2,5 милиона лева, а истинските наследници остават с пръст в уста.

Четете още

Избор на редактора