Нотариуса жестоко пребит преди да го застрелят

Мартин Божанов – Нотариуса е бил пребит брутално точно преди да бъде застрелян в главата, съобщи „България Днес“, позовавайки се на лекари, които са прегледали снимки на жертвата след аутопсията.

По мнението не медиците, които пожелаха да не им се споменават имената, от снимките ясно личи, че Нотариуса е налаган с предмет, който e бил леко заострен или в края на който е имало разширение. Божанов е със счупен нос, с няколко фрактури на черепа и с отоци по лицето. Специалистите са категорични, че тези удари са настъпили преди смъртта на Божанов и са нанесени със страшна сила и странен предмет. Възможно е Нотариуса да е бит с приклада на пистолета, с който впоследствие е убит.

Според лекарите, побоят е бил сериозен и е нанесен преди смъртта на Нотариуса, защото иначе по лицето на жертвата не би трябвало да има кръв, отоци и синини. Те не се появяват, ако боят е след смъртта.

Нотариуса има и фрактура на темпоралната кост, тоест на слепоочието, която няма как да се стане от куршум, било то фронтално или напречно, освен ако не е от упор. Но изстрел от упор е изключен, защото няма нагар по челото, дупката от куршума е идеална и няма следи от самото оръжие.

След като е пребит, Нотариуса е застрелян с един куршум в главата. Това навежда на мисълта, че убиецът най-вероятно е бил над жертвата си, когато е дръпнал спусъка. Побоят е поредният факт, който буди недоумение.

От началото на разследването на широката публика се спестяват различни факти, свързани с убийството, а други са определено озадачаващи.

Така например стана ясно, че сигналът за убийството идва над 50 минути след ликвидирането на Нотариуса. Свидетел е видял стрелеца, но не се е обадил, друг свидетел е видял как Божанов уж се сгромолясва на земята от куршума, но и той не е подал сигнал. Накрая жената на Нотариуса вижда на камерите, че мъжът й лежи до колата си на паркинга в затворения жилищен комплекс в кв. Горна баня, където живеят. Първоначалната версия беше, че Нотариуса е застрелян пред жената и децата си.

Твърди се се също, че убиецът е стрелял скрит зад оградата на комплекса, в което се е намирал Нотариуса. Това няма как да се е случило, ако убитият е бил бит непосредствено преди смъртта си.

Четете още

Избор на редактора