Ролинг Стоунс за сефте на джаз феста в Ню Орлиънс

Джаз фестивалът в Ню Орлиънс се готви да посрещне за първи път легендарната британска рок група „Ролинг Стоунс“, която ще бъде хедлайнер следващата седмица, предаде Асошиейтед прес.

Проявата, която продължава два уикенда, беше открита вчера с десетки изпълнители. Участниците се изявяват всекидневно на 14 сцени, разположени на историческия хиподрум Fair Grounds.

„Ролинг Стоунс“ ще свирят следващия четвъртък, 2 май. Билетите за концерта им са разпродадени отдавна.

През 2019 г. организаторите на фестивала вярваха, че са привлекли легендарната рок група, но участието й беше отменено, тъй като фронтменът Мик Джагър претърпя сърдечна операция. Те направиха нов опит да осигурят участието на „Ролинг Стоунс“ през 2021 г., но рязкото увеличаване на случаите на КОВИД-19 в крайна сметка доведе до отмяната на фестивала.

„Сега ще бъде нещо специално“, казва продуцентът на проявата Куинт Дейвис.

Това ще бъде първият път, когато „Ролинг Стоунс“ ще свирят на джаз фестивала в Ню Орлиънс.

Сред участниците в деня на откриването бяха  рок групите „Уайтспред паник“ и „Бийч бойс“, реге изпълнителят Стивън Марли и джаз вокалистът Джон Буут.

На сцените през първия уикенд на джаз фестивала в Ню Орлиънс ще излязат още изпълнители като носителя на „Грами“ Джон Батист, кънтри мегазвездата Крис Стейпълтън, рок групата „Харт“ и други.

През октомври „Ролинг Стоунс“ издадоха Hackney Diamonds – първия си албум с оригинален материал от 2005 г. насам и първия си без барабаниста Чарли Уотс, който почина през 2021 г.

Въпреки че не е виждал сетлиста, Куинт Дейвис смята, че феновете вероятно ще чуят микс от най-големите хитове на групата, както и нови записи. Не се очакват специални гости, които да свирят с „Ролинг Стоунс“, но по думите на продуцента: „Никога не казвай никога“.

„Просто очаквайте еуфория“, казва през смях Куинт Дейвис.

Голяма част от джаз фестивала е посветена на местната музика и култура на Ню Орлиънс и Луизиана, но музиката обхваща почти всички възможни стилове: блус, ритъм енд блус, госпъл, кейджън, зайдеко, афро-карибски, фолк, латино, рок, рап, съвременен и традиционен джаз, кънтри, блуграс и всичко останало между тях.

Четете още

Избор на редактора