Изгнаникът Груевски вещае втора България на Балканите

Не е тайна, че посредством опитите за промяна на историята и произхода на македонския език и нация и в миналото, и сега, и в бъдеще, България ще настоява от Македония да бъде създадена втора българска държава на Балканите. Това написа в профила си във Фейсбук бившият премиер на РС Македония Никола Груевски, предаде БГНЕС.

Припомняме, че Груевски живее в изгнание под крилото на Виктор Орбан в Унгария, след като избяга от родината си заради влязла в сила присъда в Скопие – затвор за „злоупотреба със служебно положение и власт“.

„Очевидно се смята, че вписването [на българите] в конституцията би помогнало за по-лесната и по-бърза промяна към желаното, особено ако има контрол върху учебниците по история в училищата и в университетите, в книгите на македонските научни работници – историци, които в бъдеще ще се пишат в бъдеще, документалните и игралните филми и сериали, които биха се снимали, както и ежедневното писане в македонските медии, контролирано чрез формулата „говор на омраза“, което ще служи на посочената кауза“, твърди Груевски.

Според него най-лошото било, че всичко ще се случва под контрола на Европейския съюз. „Целите са дългосрочни, какъвто ще бъде и процесът на приемане в ЕС“, вещае осъденият за злоупотреба експремиер.

С последните решения на правителството и на парламента са създадени силни предпоставки за реализирането на този план на България, предупреждава съвсем насериозно Груевски.

Според него македонците са вечна жертва на асимилация, включително и тези, които доброволно са емигрирали в САЩ, Европа и т. н. „През последните 100-150 години милиони македонци са асимилирани от България, Гърция, Сърбия, Османската империя, а част от тях и по света (разбира се, не всички) като македонска емиграция.“

На фона на тези прокоби бившият македонски премиер и специален пратеник за България Владо Бучковски заяви, че сегашният северомакедонски парламент ще извърши промените, които ще впишат и българите в Конституцията на страната като държавотворен народ.

Четете още

Избор на редактора