Има ли кой да разследва резследващите

Който иска, да си направи труда да си пусне пресконференцията на Гешев и Сарафов отпреди година, на която важно съобщават какви страшни престъпления са разкрили с акцията срещу „Нексо“.

Като надути пуяци обясняват как работили с месеци, колко добро сътрудничество имали с МВР, с чужди служби и т. н.

Сарафов се хвали, че „4 лица са привлечени като обвиняеми“, и имало свидетели, които се страхуват, затова щели да ги включат в програма за защита.

Тия от „Нексо“ били много богати, имали и картини на Пикасо, Матис и др., прокуратурата като един Робин Худ щяла да ги даде на Националната художествена галерия, чурулика и говорителката Сийка.

Черешката на тортата е, че хора от „Нексо“ дарили няколко десетки хиляди левове за предизборната кампания на ДБ. Аууууу, какъв ужас. Настимир Ананиев от ПП-ДБ бил нещо там с шефа на „Нексо“. Друг ужас. И самият шеф на „Нексо“ по-рано бил депутат от ДБ. Тежко престъпление. А министърът на финансите (Василев) година назад се срещал в министерството с компании за криптовалута (сред които и „Нексо“), щял да ги вкара в банковата система. Хорър направо.

И какво сега? Прекратиха разследването, няма данни за престъпления.

„Нексо“ заведе дело за милиард срещу България в САЩ.

Тази пресконференция трябва да се пусне отново по телевизиите, да видят всички Сарафов – временният главен прокурор, когото гласят да изберат за постоянно.

От една страна изглежда смешно – овластени пръдльовци се хвалят. Но не е никак смешно. Това на практика е мафия, която обслужва политически Борисов и ГЕРБ, и си свърши работата, промениха нагласите на хората предизборно.

За всеки избор от 2021 насам могат да се проследят такива пропагандни акции на прокуратурата, медийни кампании, компромати.

Това всъщност е голямо престъпление, но няма кой да разследва. Самите разследващи са се превърнали в ОПГ.


От Фейсбук профила на автора. Заглавието е на редакцията

Четете още

Избор на редактора