Версия: Кървавата баня в Маноле заради изневяра

Ревност между съпрузите Стоянка и Васил довела до жестокото убийство на родителите на жената в Маноле Атанаска (57) и Иван (61), мълвят съседи.

Според тях в основата май стояла 19-годишната Тодорка – работничка в магазина на застреляните тъстове. Миналата събота тя била засечена с Васил. Жена му Стоянка научила за това. Тя също не била вярна на мъжа си, но го ревнувала. Семейството има две дъщери – на 12 и 16 години, пише 24 часа.

Васил смятал, че родителите на Стоянка я настройват срещу него и затова решил да се саморазправи с тях. Както стана ясно по-рано, тази нощ той влетял в дома им и ги застрелял с незаконна ловна пушка, ранил брата на жена си Танчо и накрая се самоубил.

Стоянка и Васко се караха често, жената периодично бягаше при родителите си, твърдят в махалата, известна като „Гръцкият квартал“, тъй като много от жителите й са били на гурбет в южната ни съседка и си построили къщи подобни на гръцките.

„Богати и свестни хора са Атанаска и Иван, чийто прякор е Гълъба. Още от зората на демокрацията имат магазин за хранителни стоки и барче. Гълъба дори купи къща в българската част на селото, близо до стадиона“, разказват местните.

На улица 28-а в Маноле, където са къщите на двете семейства, описват Васил като спокоен човек и дори майтапчия. Занимавал се със строителство. Със Стоянка били заедно от 20 години, но заради скандалите ту се разделяли, ту пак се събирали. В последната седмица преди фаталната нощ били скарани.

Бащата на Васил е бил свещеник в Маноле, но починал отдавна. Майка му Стоянка работи в мандрата и има втори брак с две преродени деца.

Четете още

Избор на редактора