Драматична победа за Арсенал в мач със 7 гола

С гол на полузащитника Деклан Райс в седмата минута на добавеното време на второто полувреме Арсенал победи с 4:3 като гост Лутън Таун в среща от 15-ия кръг на Висшата лига на Англия.

Успехът затвърди първата позиция на „артилеристите“, които с четвъртата си поредна победа събраха 36 точки и се откъснаха на пет пред втория Ливърпул, който по-късно днес гостува на друг новак в елита – Шефилд Юнайтед.

Двубоят на „Кенилуърт Роуд“ започна с размяна на голове в средата на първото полувреме. В 20-ата минута Габриел Мартинели даде преднина на Арсенал, но пет по-късно защитникът Габриел Ошо бе точен за 1:1.

В последната минута на редовното време на първата част Габриел Жезус възстанови преднината на гостите, които изглеждаха напълно уверени в победата. Началото на второто полувреме обаче бе леден душ за „артилеристите“, които допуснаха два гола в рамките на само осем минути.

В 49-ата Илайджа Адебайо се разписа за 2:2, а в 57-мата Рос Баркли направи обрата пълен, за да хвърли феновете на „шапкарите“ в екстаз.

Радостта на Лутън обаче бе краткотрайна, тъй като в 60-ата минута Кай Хаверц се разписа за 3:3.

До края на срещата натискът на Арсенал се усили, но Томаш Камински се справяше със ситуациите пред вратата си. Все пак стражът на домакините капитулира в седмата минута на продължението, когато Деклан Райс засече с глава центриране отляво на Мартин Йодегор за крайното 4:3 в полза на Арсенал.

Поражението остави Лутън на 17-о място в класирането с 9 точки, само на две над зоната на изпадащите, уточнява БТА.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

В другия двубой, игран във вторник, Уулвърхямптън постигна домакински успех с 1:0 над Бърнли. Единственото попадение за „вълците“ вкара Хван Хи-Чан, който бе точен малко преди края на първата част.

С победата Уулвърхямптън събра 18 точки и се изкачи до 12-о място в таблицата. Бърнли е на предпоследната 19-а позиция със само 7 точки.

Четете още

Избор на редактора