Арсенал взе дербито с Тотнъм, държи върха

Арсенал спечели с 3:2 над Тотнъм в дербито на Северен Лондон и продължава с всички сили борбата за титлата в Англия. Тимът на Микел Артета вече има 80 точки в актива си или четири повече от шампиона Манчестър Сити, който обаче има два мача по-малко, като по-късно през деня гостува на Нотингам Форест.

Мачът започна отлично за Арсенал, който поведе с 1:0 с автогол на Пиер-Емил Хойберг от тима на шпорите. Малко по-късно бе отменено изравнително попадение на Тотнъм заради минимална засада на Мики ван ден Вен. До почивката доминацията на „артилеристите“ бе пълна, като Букайо Сака и Кай Хаверц дадоха комфортна преднина на гостуващия отбор.

Далеч по-различно бе второто полувреме. Кристиан Ромеро успя да върне един гол 20 минути след подновяването на играта. Драмата настъпи в края, когато бе отсъдена дузпа за домакините за нарушение без топка, извършено от Деклан Райс. Ситуацията бе прегледана от системата за видео асистенция в помощ на съдиите Капитанът Хюн-мин Сон бе точен от дузпата, но Тотнъм не успя да изравни до края, въпреки че обгради наказателното поле на Арсенал. Тотнъм остава на пето място в класирането на Висшата лига, съобщава БТА.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора