Над $1 млрд. са приходите от турнето на Тейлър Суифт

Турнето Eras на певицата Тейлър Суифт е първото, чиито приходи преминават границата от eдин милиард щатски долара, предаде Асошиейтед прес, като цитира класация за 2023 г. на специализираното издание „Полстар“.

Турнето на Суифт е начело на изявите в музикалния бранш тази година в света и в Северна Америка. То е донесло огромни приходи, възлизащи на 1,04 млрд. щатски долара от продадени 4,35 млн. билета за 60 концерта, отчита списанието.

„Полстар“ събира данните от касови отчети, оценки на капацитета на местата за провеждане на концерти, проучвания и др., събрани от 17 ноември 2022 г. до 15 ноември 2023 г.

Представители на изданието не уточниха пред Асошиейтед прес дали са коригирали информацията за минали турнета, за да ги съобразят с инфлацията за 2023 г., обявявайки Суифт за първата, преминал прага от един милиард щатски долара.

„Полстар“ също така констатира, че певицата е донесла приблизително 200 млн. щатски долара от мърчандайз, а филмовата адаптация на турнето „Тейлър Суифт: The Eras Tour“ е реализирала приблизително 250 млн. щатски долара от продажби, което го прави най-печелившият филм за концерти на всички времена.

Според техните оценки „Полстар“ прогнозира, че и 2024 г. ще бъде успешна за Тейлър Суифт. Списанието е на мнение, че турнето Eras пак ще достигне приходи от един милиард щатски долара, което означава, че тя вероятно ще спечели над два милиарда щатски долара за целия си период.

По-рано тази седмица Суифт беше обявена за „Личност на годината“ на списание „Тайм“. Миналия месец „Епъл мюзик“ я обяви за изпълнител на годината; „Спотифай“ пък разкри, че тя е най-стриймваният изпълнител в световен мащаб за 2023 г., като от 1 януари насам е събрала над 26,1 милиарда стрийма и е подобрила тригодишния рекорд на Бед Бъни, припомня Асошиейтед прес.

Четете още

Избор на редактора