Тейлър Суифт изненада феновете с новия си албум

Американската певица Тейлър Суифт издаде 11-ия си студиен албум, наречен The Tortured Poets Department, предадоха ДПА и Ройтерс.

Продукцията включва 16 песни и официално беше пусната в полунощ по Гринуич на 19 април, но два часа по-късно Суифт представи и втора част на албума с допълнителни 15 песни.

„Бях написала толкова много измъчена поезия през последните две години и исках да споделя всичко това с вас“, написа певицата в профила си в Инстаграм.

The Tortured Poets Department излиза на пазара 18 месеца след Midnights от 2022 г.

Предстои Тейлър Суифт да пусне и видеоклип към първия сингъл от новия албум – „Fortnight“, по който работи съвместно с Пост Малоун, отбелязва Ройтерс.

Продукцията беше посрещната от музикалните критици с одобрение, а феновете предполагат, че някои от песните са препратка към раздялата ѝ с британския актьор Джо Алуин и краткия ѝ романс с фронтмена на групата „1975“ Мати Хийли, отбелязва ДПА.

Роб Шефийлд от списанието „Ролинг стоун“ предположи, че албумът може да е „най-личният“, който Суифт е издавала досега. „Това е катарзис, изповед на една жена, която си е мислила, че знае всичко за зрелостта и за романтиката. Но впоследствие разбира, че не знае нищо“, пише той, цитиран от Ройтерс.

„Това е албум, който никой не очакваше, въпреки че Суифт даде толкова много знаци за поява“, каза музикалният кореспондент на Би Би Си Марк Савидж. Според него The Tortured Poets Department показва изпълнителката като „изгубена и объркана“.

Християнска църква в германския град Хайделберг пък организира служба с музиката на Тейлър Суифт, предаде ДПА.

Първата подобна служба е насрочена за 12 май, като са предварително резервирани 423 места.

Поради големия интерес е организирана и втора вечерна служба. Входът беше безплатен, но местата трябва да бъдат предварително резервирани.

И в двете служби музиката на Суифт е изпълнена на живо от Тине Вихман, която преподава религиозна поп музика в университета за църковна музика в Хайделберг, отбелязва ДПА.

Четете още

Избор на редактора