Неохим спира работа до март 2024 година

Торовият завод „Неохим“ в Димитровград спира работа от последния ден на тази година до към края на месец февруари 2024 година.

Това става известно от уведомление на дружеството до Комисията по финансов надзор, Българската фондова борса и обществеността, публикувано на официалния сайт на „Неохим„. То е задължително по Регламент на Европейския парламент и на Съвета на ЕС.

Цеховете в дружеството ще бъдат напълно спрени за извършване на задължителни периодични технически прегледи и изпитване на съоръжения, работещи под налягане. По време на престоя ще бъдат извършвани и дейности по поддръжка и ремонт, пише в съобщението.

Плановите профилактични годишни ремонти на „Неохим“ обикновено са през лятото. Заради конюнктура – високите цени на газа, който е основна суровина за производството, химическият завод прекрати временно работа в началото на август миналата година, когато от работа бяха освободени 61 души от 641 човека персонал. Тогава на посещение в Димитровград бе и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Четете още

Избор на редактора