Присила Пресли оспорва завещанието на дъщеря си

Присила Пресли, бившата съпруга на рокендрол легендата Елвис Пресли, оспорва валидността на завещанието на покойната им дъщеря, съобщи BBC.

Лиза Мари Пресли, единственото дете на двойката, умря на 54-годишна възраст на 12 януари след сърдечен арест.

Съдебната петиция оспорва поправката от 2016 г. в завещанието на Лиза Мари, която измества Присила като попечител на имуществото.

В документа е изписано погрешно името на майка ѝ и има подпис, който изглежда необичаен, твърдят адвокатите на Присила Пресли. В жалба до Върховния съд на Лос Анджелис адвокатите на 77-годишната Присила заявяват, че тя е научила за „предполагаемото изменение от 2016 г.“ едва след смъртта на Лиза Мари.

Въпросната поправка отстранява майка ѝ и бившия ѝ бизнес мениджър Бари Сийгъл като съуправители и ги заменя с децата ѝ Райли, на 33 г., и Бенджамин Киоу.

Бенджамин Киоу умря през 2020 г. на 27-годишна възраст. Райли Киоу е актриса с филми, сред които трилърът „Дяволът през цялото време“ от 2020 г. и сериалът на Amazon „Терминален списък“.

Според съдебното оспорване Пресли твърди, че поправката никога не ѝ е била връчена по време на живота на дъщеря ѝ, както изрично се изисква в завещанието.

Изменението на завещанието на Лиза Мари „изписва погрешно името на майка ѝ“ и носи подписа на Лиза Мари, който „изглежда несъвместим с нейния обичаен и обичаен подпис“, се казва в съдебното дело, видяно от Би Би Си.
Адвокатите ѝ твърдят също, че поправката не е заверена нито от свидетели, нито от нотариус.

„Въз основа на гореизложеното предполагаемото изменение от 2016 г. следва да се счита за невалидно“, се казва в искането.

Правните действия се предприемат по-малко от седмица, след като семейството на Лиза Мари Пресли присъства на публична панихида за нея в семейното имение Грейсленд в Мемфис, Тенеси. По време на службата Присила прочете стихотворение, което според нея е написано от една от трите дъщери на Лиза Мари. И трите, включително Райли, са присъствали на службата.

Причината за смъртта на Лиза Мари все още не е разкрита от съдебния лекар на окръг Лос Анджелис.

Четете още

Избор на редактора