Собственикът на Виваком придобива Булсатком

Компанията „Юнайтед Груп“ (United Group) обяви днес подписването на договор за придобиването на „Булсатком“, доставчик на сателитна телевизия за домакинствата и бизнеса в България, съобщава „Юнайтед Груп“.

„Булсатком“, основан през 2000 година, е доставчик на платена сателитна телевизия на българския пазар. Понастоящем компанията обслужва клиенти, включително домакинства и бизнес абонати, чрез своите услуги за сателитна телевизия, IPTV и интернет. Компанията има също така собствена национална оптична инфраструктура и дистрибуторска търговска мрежа.

Сделката ще бъде финализира след получаване на всички приложими антитръстови одобрения.

„Придобиването на „Булсатком“ е поредният важен етап от дейността на „Юнайтед Груп“ в България, ключов пазар за нашата стратегия за растеж. Затвърждаваме нашия ангажимент да предлагаме на българските потребители най-качествените продукти и услуги и ще продължим да инвестираме в инфраструктура, технологии и съдържание“, каза Виктория Боклаг, главен изпълнителен директор на „Юнайтед Груп“.

„Ние знаем, че „Булсатком“ премина през труден период и бе изправен пред много сериозни предизвикателства в настоящата икономическа среда. Но сме уверени, че тази сделка е чудесна възможност за компанията да се възстанови и да ускори по-нататъшното си развитие. Присъединявайки се към семейството на „Юнайтед Груп“, клиентите на „Булсатком“ ще получат достъп до широк набор от услуги, включително висококачествени и иновативни продукти, широколентови, DTH и 5G технологии. С тази инвестиция ще подобрим значително и услугите на настоящите клиенти на компанията“, коментира Николай Андреев, главен изпълнителен директор на „Виваком“ (Vivacom), собственост на „Юнайтед Груп“.

„Юнайтед Груп“ стъпи на българския пазар през 2020 година с придобиването на „Виваком“. Оттогава групата предприе редица стъпки, за да засили своето присъствие на пазара. Базираната в Нидерландия „Юнайтед Груп“ е водещ телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. Компанията развива дейност в осем държави и има над 15,5 милиона потребители и близо 15 000 служители. Генерира годишни приходи в размер на близо 2,7 милиарда евро.

Четете още

Избор на редактора