Ченгета с калашници и кучета ще ни пазят по празниците

МВР предприема допълнителни мерки за гарантиране на реда и спокойствието на гражданите преди и по време на предстоящите празници. Екипи с дългоцевно оръжие и служебни кучета ще патрулират на места, където се очаква събиране на много хора, съобщиха от ведомството.

Екипи на Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“ ще патрулират в районите на големи търговски обекти, коледни базари, централните градски части, жп и автогари, както и в малките населени места.

Част от екипите ще са, освен с дългоцевно оръжие, и със служебни кучета. Основният ангажимент на униформените ще е наблюдение и предотвратяване на груби нарушения на обществения ред и извършването на евентуални престъпления.

От СДВР и областните дирекции са осъществени предварителни срещи с охранителни фирми на териториите на съответните областни дирекции. Обсъдени са и предохранителни мерки за сигурността на инкасо автомобилите предвид генерирането на по-високи обороти и недопускане на евентуални грабежи на оборотни пари.

От понеделник служители от сектори „Специализирани полицейски сили“, „Специални тактически действия“ и „Жандармерия, въоръжени с дългоцевно оръжие, патрулират в Бургас по места с голямо струпване на хора, каквито са централната ул. „Александровска“, обособените коледни базари и къщички, районът на железопътната гара, двете автогари в града, във външния периметър на големите търговски вериги и моловете.

Четете още

Избор на редактора