Аматьори изхвърлиха Байерн за Купата

Третодивизионният тим на Саарбрюкен поднесе голямата изненада във втория кръг на турнира за Купата на Германия по футбол отстранявайки шампиона в Бундеслигата Байерн Мюнхен след домакински успех с 2:1 и достигна до осминафиналите. Втородивизионните Херта Берлин и Нюрнберг, както и елитният Айнтрахт Франкфурт също ще класираха за осминафиналите в надпреварата след късните мачове от снощи.

Победният гол за Саарбрюкен бе дело на 34-годишният защитник Марсел Гаус в шестата минута на добавеното време на мача, предизвиквайки бурна радост сред феновете на домакините. Преди това Байерн Мюнхен, който за последно спечели трофея през 2020 година, поведе през първото полувреме. Томас Мюлер бе точен за 1:0 за гостите в 16-ата минута, а Патрик Зонтхаймер изравни за Саарбрюкен в първата минута на добавеното време на първата част с изстрел от близко разстояние.

Грандът от Мюнхен отпада във втория кръг на състезанието за трети път в последните четири сезона и за първи път от 23 насам бе елиминиран от отбор извън първите две дивизии. За последно това се случи на 1 ноември 2000 година, когато Байерн претърпя поражение от четвъртодивизионния тогава Магдебург.

„Това е брутален удар за нас. Да бъдем елиминирани за трети път във втория кръг на турнира за Купата – това не е нещо, към което се стремим. Трябва да поздравим Саарбрюкен за борбеността, която показа. Имаха и доза късмет“, коментира Томас Мюлер.

„Понесохме удар преди почивката и в 96-ата минута, а пропуснахме прекалено много шансове преди това“, добави Мюлер пред телевизия ARD.

След мача той говори с някои от феновете на баварците и каза: „Неприемливо е, че само трима-четирима играчи разбират как да се отнасят с уважение към привържениците. Момчетата дойдоха, пътуваха за гостуване и ни подкрепяха. Най-малкото, което можеш да направиш е да им благодариш. Става дума за уважение.“

„Не мога да повярвам, това е лудост. Просто невероятно“, заяви вратарят на домакините Тим Шрайбер.

Старши треньорът на Байерн Томас Тухел направи няколко промени в състава, който разгроми Дармщад с 8:0 в първенството през миналия уикенд. Голмайсторът Хари Кейн бе оставен сред резервите, заедно с Кингсли Коман и Джамал Мусиала, а шанс за изява получи 30-годишният Франс Крециг, който за първи път бе титуляр.

В хода на мача контузия получи нидерланския бранител на шампионите Матайс де Лихт, който бе заменен принудително в 25-ата минута.

Провеждането на двубоя в Саарбрюкен бе под въпрос заради проливните дъждове в региона и подгизналия терен, но след инспекция в сряда сутрин, Германската футболна федерация даде разрешение.

„Всеки, който казва, че е трябвало да победим тук, е прав. Няма ясно обяснение, но сме изключително разочаровани“, призна Томас Тухел.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

В други срещи от втория кръг в турнира за Купата на Германия Айнтрахт Франкфурт надделя с 2:0 като гост на третодивизионния Виктория Кьолн, Херта Берлин изхвърли елитния Майнц от надпреварата след домакински успех с 3:0, а друг тим от втора Бундеслига – Нюрнберг също продължава напред след победа над Ханза Рощок като домакин с 3:2 след продължения.

Четете още

Избор на редактора