Рубльов взе титлата в Мадрид, влиза в болница

Андрей Рубльов спечели титлата от турнира по тенис от сериите „Мастърс“ на клей в Мадрид с награден фонд от 7.7 милиона евро, след като през последните 6 седмици нямаше победа.

На финала поставеният под номер 7 в схемата руснак победи драматично след обрат с 4:6, 7:5, 7:5 Феликс Оже-Алиасим за два часа и 47 минути.

Андрей Рубльов игра със съмнение за вирус и анестезирано стъпало и след мача разкри, че трябва да влезе в болница, за да се възстанови напълно.

В първата част канадецът поведе с 4:1 и два пробива, взимайки аванс в мача. След това 26-годишният Рубльов успя да изравни при 7:5, печелейки началния удар на Оже-Алиасим в 12-ия гейм на втория сет.

В решителната част играта отново беше равностойна, а Рубльов се поздрави с обрат и краен успех след пробив в последния гейм от двубоя, пласирайки 25 печеливши удара.

Андрей Рубльов триумфира с втора титла от турнирите „Мастърс 1000“ в своята кариера след тази от Монте Карло през 2023 година.

Руският тенисист спечели общо 16-ти шампионски трофей и втори през настоящия сезон. По пътя си към финала той отстрани Карлос Алкасар и Тейлър Фриц.

23-годишният Феликс Оже-Алиасим има пет спечелени титли в своята досегашна кариера.

Андрей Рубльов има пет победи в общо шест двубоя срещу представителя на Канада.

Четете още

Избор на редактора